Earth&Crafts najbolji biznis plan iz kreativnih industrija u Srbiji i pobednik takmičenja Creative Business Cup SERBIA 2014

o4. jul 2014.

Danas je održano polufinale i finale takmičenja kreativnih industrija za najbolji biznis koncept iz kreativnih industrija Creative Business Cup SERBIA 2014. Pobednici takmičenja su tim Earth&Crafts u oblasti arhitekture i rukotvorina, koji je prezentovala Dragana Kojičić.

Pobednički tim će predstavljati Srbiju na međunaronom finalu u Kopenhagenu u oktobru 2014. gde će sa nacionalnim pobednicima iz preko 50 zemalja sveta prisustvovati radionicama i poslovnim konsultacijama i pregovorima i boriti se za novčane i druge nagrade. Ovo takmičenje je postalo najznačajniji globalni događaj za promociju kreativnih veština kao potencijala za uspešan biznis. 

U okviru takmičenja Creative Business Cup SERBIA 2014 organizuje se i srednjoškolsko takmičenje "Kreativni biznis mladih Srbije" u organizaciji Visoke škole modernog biznisa gde se najbolje tri poslovne ideje direktno plasiraju na polufinale nacionalnog takmičenja s ciljem da se podstakne osnivanje srednjoškolskih kompanija i razvijaju preduzetničke kompetencije kod mladih.

Takmičenje je otvorio Vuk Armacki pobednik prošlogodišnjeg takmičenja i lider tima radionice Green Shield, koji je takmičarima preneo iskustva iz Kopenhagena kao prekretnice za prelazak iz višegodišnjeg samostalnog usavršavanja u preduzetnički startup, o upornosti i neodustajanju od ideje i vizije i globalnom načinu razmišljanja.

Drugo mesto osvojio je Viktor Vildović iz Beograda sa biznis planom "M zaštitnik" softverom za automatizaciju poziva, u kategoriji digitalnih sadržaja, trećeplasirani biznis plan predstavio je Nikola Rakić u kategoriji digitalni sadržaji, platforma za promociju i prodaju kreativnih proizvoda i rukotvorina. Četvrto i peto mesto zauzeli su srednjoškolski biznis planovi Safe Car Puls i Aleksandra Milosavljević u kategoriji digitalni sadržaji i Smart Tube u kategoriji dizajn koji je predstavio Alkesa Đurović.

Pobednikči tim Srbije, Earth&Crafts je osvojio i nagradu za izradu vizelnog identiteta i marketing plana, video produkcije i trening javnog nastupa kako bi se što bolje pripremio za nastup u Danskoj.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.