Iz zemlje dizajna stigao je poziv kreativnim preduzetnicima da posete Ambasadu Republike Srbije.

U okviru ovogodišnjeg takmičenja Creative Business Cup 2014 takmičari, privrednici i organizatori iz Srbije posetiće Ambasadu Republike Srbije u Kopenhagenu u Danskoj.

Takmičenje za najbolje preduzetnike iz kreativnih industrija organizuje Centar za kulturnu i iskustvenu ekonomiju iz Kopenhagena u saradnji sa institucijama kulture, privrede i industrije Danske. Svake godine, u zemljama koje učestvuju bira se najbolji poslovni koncept iz kreativnih industrija koji predstavlja zemlju na svetskom finalu u Kopenhagenu.

Ovaj događaj podržava i fondacija Kaufman, jedna od najvećih organizacija za podršku preduzetništva na svetu. Projekat je započet 2010. godine kao interni projekat za podršku razvoju koncepta kreativnih industrija da bi već 2012. prerastao u međunarodno takmičenje i postao deo Globalne nedelje preduzetništva

Srbija se priključila ovom globalnom projektu 2012. godine kada je organizovano prvo nacionalno takmičenje za kreativne industrije u Srbiji. Biznis plan koji je predstavljao Srbiju na svetkom finalu je radionica Green Shield iz Novog Sad u kategoriji starih i umetničkih zanata i dizajna. Na finalu u Danskoj pridružila nam se Prva sekretarka srpske ambasade u Danskoj Irena Kovačević Kuzmanović i pružila podršku takmičarima i organizatorima. Ove godine, Irena je pozvala delegaciju iz Srbije da poseti Ambasadu Srbije u Kopenhagenu za vreme održavanja svetskog finala u novembru 2014.

Ovo će biti prilika da se trajnije uspostave veze i upoznaju mogućnosti za saradnju kreativnih i kulturnih preduzentika iz Srbije i Danske.

Rok za prijavu na takmičenje Creative Business Cup je 23. juni 2014. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.