Top 5 biznis planova iz kreativnih industrija Srbije ide u Dansku na svetsko finale

Nacionalno takmičenje za najbolji biznis koncept iz kreativnih industrija, Creative Business Cup SERBIA 2014, održano je 04. jula, 2014. godine u Kulturnom centru u Novom Sadu.

Od 12 polufinalista, žiri je odabrao pobednika takmičenja i najboljih 5 timova koji će predstavljati Srbiju na svetskom šampionatu kreativnih industrija u Kopenhagenu na International Creative Business Cup 2014. 

Takmičari su dobili podršku za unapređenje poslovnog plana od konsultanata iz Klastera kreativnih industrija Vojvodine i Visoke škole modernog biznisa a očekuje ih i naredna serija edukacija o veštinama javnog nastupa i engleskog jezika kako bi se što bolje pripremili za razgovore sa investitorima i međunarodnim članovima žirija.

Nagradni fond međunarodnog takmičenja je 50.000 dolara kao i druge vredne nagrade i mogućnosti za povezivanje, kontakte, potencijalne saradnje i partnerstva, razmenu iskustava sa učesnicima i delegacijama iz preko 60 zemalja sveta.

Najboljih pet timova koji će predstavljati Srbiju u Danskoj su:

1. Earth&Crafts, Zemljana arhitektura http://zemljanarhitektura.com/ 

2. Viktor Produkcija, mGuard, mobilna aplikacija http://www.mguard.victor-production.com/

3. Moj izlog, web portal za promociju kreativnih proizvoda i predmeta ručne izrade http://www.mojizlog.com/

4. Merit plan, filmska i video produkcija edukativno-poslovnih sadržaja http://www.meritplan.rs/

5. Centar za kulturu Novi Sad, proizvodnja umetničkih i upotrebnih predmeta od konoplje.

Takmičari će u novembru, za vreme trajanja međunarodnog finala Creative Business Cup, sa delegacijom Srbije posetiti Ambasadu RS u Kopenhagenu i upoznati se mogućnostima za kulturnu i privrednu saradnju sa ovom prijateljskom zemljom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.