Besplatan kurs filmske produkcije: od scenarija do platna

Film, televizija

Edukativne platforme su uveliko zaživele kao modeli "otvorenih univerziteta" za deljenje i razmenu znanja. Ovi internet servisi okupljaju najširi krug obrazovnih institucija i stručnih udruženja koja platformu koriste  za brzo i jednostavno prezentovanje svojih edukativnih programa. Sadržaji celokupnog kursa su dostupni besplatno a ukoliko polaznici žele da dobiju sertifikat za određeni kurs mogu ga poručiti po ceni od 40 EUR uz dodatnih 2 do 5 EUR za troškove slanja štampanog sertifikata.

Future Learn je jedna od takvih platformi, koju Nacionalna škola filma i televizije (NFTC) koristi za organizaciju šestonedeljnog kursa za proizvodnju filma, u okviru kojeg će polaznici obrađivati sve teme u vezi sa procesom filmske i tv produkcije i steći znanja o narativnim veštinama (storytelling), izboru lokacije, finansijskim elementima, scenografiji, organizaciji i planiranju kao i integraciji umetničkih i autorskih muzičkih, tonskih i drugih ostvarenja.

Koliki je potencijal za održivost ovakve vrste udruživanja govori i podatak da se na ovaj kurs do sada prijavilo preko 20 000 polaznika. Tokom učenja polaznici imaju mogućnost da šalju pitanja i komuniciraju sa drugim kolegama što im otvara dodatne mogućnosti za nova partnerstva i saradnje.

Ukoliko vas zanima izražavanje preko filmske umetničke forme ovo je odlična prilika da steknete i osnovna tehnička znanja o proizvodnji filma i tv sadržaja.

Kurs počinje 2. februara 2015. a možete se prijaviti preko ovog linka: Filmska produkcija: od scenarija do ekrana.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.