Креативни блок-окупљање креативне заједнице

Креативни блок је иницијатива за окупљање креативних људи који желе да унапреде своје предузетничке вештине. С обзиром да развој креативног бизниса, поред практичних и уметничких вештна захтева и знања из области вођења пословања, личних вештина, промоције или продаје, креативце је потребно подстакнути да развију своје пуне потенцијале.

Креативни блок је место где се отворено разговара о (не)спајању креативности и бизниса. Одржаваће се сваког другог уторка од 18 часова у Салону у Радничкој.

Први Креативни блок одржан је 20. фебруара. На првим састанцима желимо да се окупимо и упознамо, започнемо разговор о препрекама са којима се сусрећемо и шта нас све спречава да се слободније упустимо у креативно-пословне воде. Дилеме као што су: да ли је оригиналност на “цени”, да ли битке треба да бијемо сами или заједно можемо да постигнемо више, имају одговоре који су често мистификовани, двосмислени или неразумљиви. Смело отварамо Пандорину кутију и разбијамо предрасуде, започињемо мисаони ток и палимо искру оптимизма, охрабрујемо идеје и акције и међусобно се препознајемо у трагању за практичним решењима.

Тема првог Креативног блока била је разговор о томе “Како повезати креативне вештине и таленат са бизнисом?” У вези са овом темом намећу се бројна питања: да ли креативци и пословни људи говоре различитим језиком и зашто је то тако, да ли су разлике између креативности и пословања непремостиве и која питања нас муче у вези са овом темом.

Видимо се на следећем Креативном блоку. Прати обавештења на нашој фејсбук страници или се пријави да обавештења добијаш путем имејла.