Новосадски стартап “Ени” иде на светско финале у Данску

Прича која ће тек бити испричана.

На избору за најбољи креативни стартап Србије, који је одржан у Новом Саду 6. априла 2019. године, победио је стартап “Ени”-едутејмент апликација за разумевање бинарног света.

“Ени” ће представљати Србију на светском финалу такмичења за креативне индустрије “Creative Business Cup 2919” у Копенхагену.

Припреме за одлазак су већ у току с обзиром да ће се “Ени” наћи у јакој конкуренцији међу стартапима из целог света. Победници из преко 70 земаља учествоваће на дводневном семинару за стартапе где ће са међународним менторима радити на развоју пословних идеја и припремати се за последња три круга финала.

“Креативац” који стоји иза пројекта “Ени” је Тања Тробок.

Ова млада предузетница је, у сваком смислу, прави представник креативних индустрија. Идеалну комбинацију свог формалног образовања из области књижевности, технолошког знања, талената и вештина, преточила је у иновацију и пословни подухват.

Тања је умеће “сторителинга” уткала у саму окосницу свог “Енија”, а применом вештине “причам ти причу” презентовања, сврстала се у сам врх стартапа из области “учења кроз забаву” тзв. едутејмента. Такође, прати је и тим креативаца, графичких дизајнера и програмера.

И таман кад смо помислили да су иновације о учењу програмирања за децу достигле свој максимум, “Ени” нам је указао да лекције не треба прескакати и да у ствари ништа, или јако мало, знамо о “словима” која се користе за програмирање, односно о бинарном коду и како он функционише.

И ту се, оправдано, можемо запитати: “Да ли је “Ени” прича за децу?”. По свој прилици је сасвим извесно да ће “Ени”, попут “Малог принца”, стећи велики број обожавалаца и међу одраслима.

Прича испричана “дечијим језиком”, а на компликовану тему за разумевање како компјутер размишља у нулама и јединицма, је управо она иновација коју нико није очекивао а “свет” је чекао.

Срећно Тањи и “Енију”!