Колективно остваривање права аутора

Радионица “Колективно остваривање права аутора”, ће се одржати у четвртак 9. маја 2019. године с почетком у 18 часова у културној станици Еђшег, Антона Чехова број 4 у Новом Саду. Радионицу, у сарадњи са Асоцијацијом аутора, организују Кластер креативних индустрија Војводине и Галерија Бел Арт.

КОМЕ ЈЕ НАМЕЊЕНА РАДИОНИЦА
Радионица је намењена ауторима из области сликарства, графике и графичког дизајна, који се професионално или аматерски баве ликовном и графичком уметношћу, без обзира на формално образовање.  

ТЕМА РАДИОНИЦЕ
На радионици ће се аутори упознати са концептом колективног остваривања права као и добробитима која се на овај начин стичу кроз етичко, морално и финансијско задовољење аутора.

ОСТАЛЕ ТЕМЕ
Поред рада на регулисању колективног остваривања права аутора, ликовних и графичких уметника, Асоцијација аутора пружа бесплатну правну заштиту у процесима кршења ауторских права, о чему ће такође бити речи.

ПРЕДАВАЧИ
Радионицу ће водити оснивач Асоцијације аутора Саша Јањић, историчар уметности и адвокат Андреја Чивтелић, члан правног тима Асоцијације аутора са дугогодишњим искуством у области заштите ауторских права.

НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА
Радионица је бесплатна и отворена за све посетиоце уз обавезно слање пријаве коју можете попунити овде: ПРИЈАВА ЗА РАДИОНИЦУ.

ДОДАТНА ПИТАЊА
За све додатне информације или питања можете се обратити на имејл: kreativniklaster at gmail . com